De waan van de dag

Tijs van den Brink
Keuzeprogramma
11:15 - 12:15
Podium 1 Grote Zaal

Tijs van den Brink voert met mensen uit het onderwijs het echte gesprek over drie maatschappelijke thema’s in het onderwijs.

Mogen leraren nog persoonlijke opvattingen hebben in de klas? Mogen leraren een mening hebben of word je dan neergesabeld op Twitter? Hoe wordt er verder in de klas omgegaan met andersdenkenden? Hoe belangrijk is het dan om een ander open te ontmoeten en echt te zien! Je mag zijn wie je bent, behalve als je...

1. Jouw mening & onderwijs
Thema is de leraar als persoon en de persoonsvorming van de leerling. Waarom is het belangrijk als je je als docent juist ook persoonlijk uitspreekt? Hoe stimuleer je de persoonsvorming van de leerling daarmee? Tegen het meldpunt linkse indoctrinatie in stelt Verus dat het pedagogisch ertoe doet wat de leraar en de leerling ergens van vindt.

2. Islam & onderwijs
Thema is de ruimte die de vrijheid van onderwijs scholen biedt om een eigen identiteit vorm te geven in deze tijd, inclusief de dilemma’s en de grenzen van die vrijheid.

3. Tolerantie & onderwijs
Thema is het daadwerkelijk (leren) samenleven in een democratie. Hoe waardeer je diversiteit en verschillende standpunten, juist ook die van minderheden?

Wie

  • Tijs van den Brink, journalist en presentator